Einde jungletrek - Reisverslag uit Pai, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu Einde jungletrek - Reisverslag uit Pai, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu

Einde jungletrek

Door: Gerard en Marleen

Blijf op de hoogte en volg Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland

11 Juli 2008 | Thailand, Pai

Na 5 dagen jungletrek, afsluitend een rit op olifanten en rafting op de Pai River. Het was alles behalve een toeristisch uitje! Wat ze hier onder een jungle trek verstaan kun je beter een jungle expeditie noemen. Het was maar goed dat Cyra met haar zwakke enkel niet mee is gegaan. De indrukken en ervaringen waren echt overweldigend maar dat laten we hier verder maar even.

Onze kok, Sadie, kookte elke dag voor ons op een klein kampvuurtje voor ons in de bamboehut. Het is echt ongelooflijk hoe goed zij instaat zijn om met weinig een lekkere maaltijd te maken. Overigens moest alle voedsel; wortelen, rijst, mihoen, kool enz. vanaf de eerste dag meegenomen worden over de bergen. Je kunt je voorstellen dat het toch al niet al te verse groente er op de vierde dag niet meer zo fris uitzag. Desalniettemin wist hij drie keer per dag een maaltijd te serveren die ook nog smaakte ook. De Thai eten overigens drie keer per dag warm. Hij begon daar 's morgens al om 05.30 uur mee en direct na een dag trekking door de bergen bij het licht van het kampvuur.

Wat ons ook bij zal blijven is dat je nergens een stoel hebt. Vijf dagen op harde planken zitten en slapen gaat je niet in de koude kleren zitten en verlang je naar een bank en een zacht bed.

Op de vijfde dag werden we in een open truck, zo vies als de nacht teruggebracht naar Pai. Pai is een soort van backpackersdorp met een overschot aan verdwaalde hippies. We waren blij dat we weer in de bewoonde wereld waren.
In Pai hebben we Cyra opgepikt die ons snel nog even alle kroegjes heeft laten zien. Het moet gezegd worden, Pai heeft een heel apart relaxed sfeertje. Na al deze belevenissen was de rit op de olifanten en de rafting niet meer zo indrukwekkend, maar leuk om te doen. Er valt nog heel veel te vertellen maar we sluiten hier nu tocht maar af.

• 12 Juli 2008 - 08:20

Map Dijkstra:

Hey jungle-familie,
    Zit ik hier op zaterdagochtend in Nederland tussen de regenbuien door jullie supermooie jungleverhalen te lezen en de foto's te bekijken.Wat is het daar prachtig en goed, dat je besluit het programma aan te passen.....soms merk je daar pas, dit moet even anders, maar nog heel veel gezien en beleefd, zou zo even in de modder mee willen wandelen. Ga het zeker een keer doen.Voor ons onvoorstelbaar, je moet het meemaken om het je goed voor te kunnen stellen.Typerend dat je een tocht op een olifant en het raften er even bij doet, omdat de andere belevenissen zo overweldigend zijn.Mooie kindertjes in kleurige kleding.
    Geweldig om te lezen.
    Groetjes, Map.

• 12 Juli 2008 - 08:33

Map Dijkstra:

Hoi Gerard,
    Geen idee of je al weet dat Popko per 1 september in Delfzijl gaat werken bij een welzijnsinstelling in dezelfde funktie die hij nu bij SWW heeft.
    Geen idee of ik hiermee je vakantievreugde kan verhogen of.....juist niet, wel even leuk om te weten misschien
    Groetjes, Map.

• 12 Juli 2008 - 08:40

Janneke En Sander:

indrukwekkend! wat een ervaringen zeg! Geniet ervan.
    Groetjes

• 12 Juli 2008 - 11:28

Leydy:

Nou familie Lübbers. Aan fans hebben jullie denk ik geen gebrek. Na vanochtend jullie verhaal gelezen te hebben zijn er een paar mij voor geweest.
    Die foto van die waterbuffels daar kon ik mij alles bij voorstellen. Ik neem aan dat jullie uiterlijk af en toe ook die richting in ging. En dan vervolgens zeker de Thais jullie modder sooi laten opknappen.
    Wat goed hoe jullie het geregeld hebben en er toch tijdens de trek nog aangepast kon worden. En wat een gebeuren van Roland en Sasha om met een moter de bergen door te gaan. Vast wel slippery wat maakt dat ook dit een echt avontuur is.
    Ik zie jullie genieten en geniet daar ook volop van. Wat lijkt het me heerlijk om ook zo'n paar dagen in een heel ander deel van de wereld vreemde mensen helemaal te leren vertrouwen.
    Ga zo door.
    En rust nu vooral even heel erg goed uit. Op naar de volgende etappe, ook al zal dan niet zoveel inspanning verger. Een vermoeid lichaam is kwetsbaar in verband met ziektes.
    Groetjes en maak van de rest ook iets moois samen. En was het niet vreselijk leuk om plots weer Cyra bij jullie te hebben en ieder je eigen verhaal te vertellen. Het is toch ook niet niets dat Cyra zo alleen achter is gebleven. Was je niet eenzaam Cyra? WAs het niet héél spannend?
    Groetjes, Leydy

• 12 Juli 2008 - 14:44

Maria:

wauw, van hebben jllie straks veel te vertellen
    komen vast woorden te kort om het te beschrijven
    van cyra horen we nog wel wat voor leuke dingen heeft gedaan tijdens jullie afwezigheid, helemaal alleen in verwegnistan

gr maria

• 12 Juli 2008 - 16:43

Gerben En Ilona:

Hoi Lubbersen,

Het gaat daar SUPER lees ik wel. Cyra, net als de anderen, vraag ik me af hoe jij je hebt vermaakt? Alleen cafeetjes gezien? Ben benieuwd naar de volgende belevenissen.
    Veel groeten uit Terschelling, waar het geheel niet modderig is.

• 12 Juli 2008 - 21:25

Jane Lubbers:

Beste allemaal.
    Wat heerlijk om al die verhalen te lezen. In gedachte ben ik ook weer even aan het reizen met de kinderen door Thailand . (2006) En mijn reiservaringen van 1981 komen ook even voorbij. In die tijd was er nog minder toerisme en ging ik soms alleen de bergen in naar o.a. de Akkha's. En wat denk je van oma Lubbers die in 1987 met Leydy en mij enkele weken met het openbaar vervoer door Thailand is getrokken? Daar bezocht ze ook diverse bergdorpen, en wilde ze als eerste op een olifant rijden.

Ondanks alle strubbelingen m.b.t. afwijking v.h. programma, bromfietstochten v.d. kinderen, het achterlaten van Cyra etc... zal het voor jullie zeker een onvergetelijke belevenis zijn. Bij het thuisfront komen allerlei vragen boven. zoals ,hoe vond Cyra het om een paar dagen alleen te zijn? Wat heeft ze zoal gedaan? Hadden jullie onderweg telefonisch kontakt? Hebben jullie al meer gezinnen met kinderen ontmoet? (NED.)
    Konden jullie een beetje slapen in de bamboehuizen? Hoe is het voor Roland om al de indrukken te verwerken? Geniet Sacha ook van dereis? Hoe is het voor Marleen en Gerard om alle verantwoording te dragen? We kijken vol verwachting uit naar de volgende verslagen!

Gisteren hadden wij de lubberskant en aanhang een fam. reunie in Oegstgeest. Je moeder en oma lubbers-Scherpen was er ook bij. Ze was samen met onze Lenie en Lies gereisd. Oom Theo en Jan en Trees kwamen ook samen.Iedereen was aanwezig. Na kofie-leuten enz. maakten wij in de middag een boottocht door de Leidse Grachten. Het was droog en het zonnetje scheen.
    Na een terrasborrel aan het eind van de boottocht werd de maag gevuld met een griekse maaltijd.
    Rond 20.00 uur maakte iedereeen zich weer klaar voor de terugreis.
    Vorige week zaterdag 5 juli waren oom Jan en oom Theo de hele dag bij ons in Hilversum. We hebben veel gefietst en het was erg gezellig. Het was de eerste tocht met ons drietjes door en rondom Hilversum. Ik sluit nu af. Wij wensen jullie verder een goede reis. Mochten de kinderen tijd en zin hebben laat ze dan een mailtje naar Merel en Boudewijn sturen, die weten ook nog veel van de reis naar Thailand. Wij zijn nog op zoek naar een vakantiebestemming. O, ja jullie krijgen ook de groeten van de rest van de familie, je moeder etc.
    Groetjes Hennie , Jane, Merel,en Boudewijn.

• 12 Juli 2008 - 21:42

Roely:

Hoi luitjes,

Heb jullie belevenissen weer gelezen en ben zeer onder de indruk, wat een ontbering maar ook wel heel spannend allemaal.
    Roland en Sacha vast wel eng op de motor door die modderige bergen.
    Cyra hopelijk gaat het weer beter met je voet en wat heb jij al die tijd gedaan .
    Ik heb jullie foto's ook bekeken en die spreken voor zich.
    Roland die foto bij de waterval is prachtig gemaakt .
    Geniet deze dagen van het luxe huisje en veel plezier verder met jullie trip.

groetjes Arie Roely Tim

• 13 Juli 2008 - 17:09

Margot En Hans:

Beste familie Lubbers,

Wat hebben jullie een spannende tijd achter de rug! Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook wel een beetje zenuwachtig word van jullie overweldigende ervaringen. En dan schrijft jullie zoon ook nog dat hij door een tijger gebeten is! Wil hij nog wel naar de Tigertempel?
    Morgen vertrekken wij. Eindelijk! Alles is ingepakt,we zijn er klaar voor. Ik ben benieuwd of we deze nacht kunnen slapen...
    We wensen jullie heelveel mooie ervaringen deze week,
    Tot in Ayutthaya!

Margot, Hans, Camile en Julian

• 14 Juli 2008 - 10:16

Janny Mellema:

Hey familie wat een verhalen allemaal!
    Jullie zullen deze vakantie niet snel vergeten.Komen jullie wel uitgerust terug of moet er nog een vakantie achteraan. Oh ja, die komt nog aan het einde!! Indrukwekkend hoor wat jullie allemaal beleven. Nog heeel veeeel plezier samen!Ik ga zo jullie gras maaien. zo heerlijk rustig aan het suuddal.

• 19 Juli 2008 - 08:21

Maria En Harald:

we kunnen jullie verder niet meer volgen want wij gaan morgen ook op vakantie , 20 juli
    wij laten hiet dan een koude moesson achter en hopen de warmte in frankrijk te vinden

tot de volgende keer

maria en harald