Thailand is goedkoop - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu Thailand is goedkoop - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu

Thailand is goedkoop

Door: Marleen en Gerard

Blijf op de hoogte en volg Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland

06 Augustus 2008 | Thailand, Bangkok

Tot nog toe hebben wij niet zo veel aandacht besteed aan de prijzen in Thailand. Hoe je het ook bekijkt, dit is wel een belangrijke en bepalende factor. Omdat de kosten zo laag zijn hoef je je geen zorgen te maken over vervoer, overnachtingen, eten, entrees enz. In al die weken hebben we echt geen stap te veel gezet. Op elke hoek is een TukTuk of taxi en voor 1 of 2 euro brengt die je door de hele stad. Maar ook het wasgoed is geen probleem. Je geeft het af bij de receptie van het hotel of bij een wasserette en voor 60 cent per kilo krijg je het gewassen en gestreken binnen 24 uur retour.

Om een idee te geven van de kosten, hier enkele cijfers. De koers is momenteel heel gunstig. Voor 1 euro krijg je 50 Baht.

Taxi of TukTuk 50 - 100 Baht
Cola 0,5 liter 40 Baht
Waterfles 0,5 liter 5 - 20 Baht
Fles wijn 500 - 1000 Baht
Nachttrein p/p 800 - 1000 Baht

Wat opvalt is dat de prijzen in het noorden een stuk lager liggen dan in het Zuiden. Bier is echter nergens echt goedkoop. Althans naar Thaise begrippen en dit geld ook voor wijn.
Voor de Thai zijn dit westerse producten. Daar staat tegenover dat je voor 3000 Baht (€ 60,=) per dag een busje (minivan met airco) voor 9 personen huurt met chauffeur inclusief benzine. Dat hebben wij onder andere bij de trip naar Mae Hong Son gedaan gedurende 3 dagen. De chauffeur regelt dan zijn eigen slaapplek. Het geeft wel een ongelooflijk gevoel van luxe.

De slaaptrein (incl. overnachting) is voor Thai relatief duur. Ga je echter met een normale boemeltrein dan kost dat echt helemaal niets. Voor een reisje van twee uur van Ayutthaya naar Bangkok betaal je 20 Baht. De binnenlandse vluchten zijn, zeker als je ze ver van te voeren boekt niet duur. Bij een normale boeking van Bangkok naar Chiangmai moet je rekenen op 40 tot 50 euro. Maar omdat wij het al heel ver van te voren hadden besproken waren de kosten € 76,= voor 5 personen inclusief alle toeslagen.Kortom deze prijzen zijn wel van invloed op hoe jij je vakantie inricht. Let wel in de toeristische gebieden als Phuket en Koh Samui ligt dit soms wel anders. Maar het is vooral het straatbeeld dat Thailand zo aantrekkelijk maakt.