Siam Niramit theater - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu Siam Niramit theater - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu

Siam Niramit theater

Door: Marleen en Gerard

Blijf op de hoogte en volg Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland

22 Juli 2008 | Thailand, Bangkok

Gisteren zijn wij 's avonds naar het Siam Niramit theater geweest. Het was een goedmakertje van Mark (Viengtravel) omdat er een aantal dingen anders gelopen waren dan afgesproken. Om 17.30 uur moesten wij in de Lobby van het Trang hotel zijn. Van daar werden wij met een luxe minivan naar het theater gebracht. Daar konden wij aanschuiven aan een zeer uitgebreid buffet met voorafjes, gerechten (Thai, Chinees, Japans enz.) en toetjes.

Het is een beetje lastig uit te leggen wat het Siam Niramit is. In ieder geval kan Joop van de Ende er nog een puntje aan zuigen. Voorafgaande aan de theatervoorstelling konden wij een soort van openluchtmuseum bezoeken waar een getracht is het oude Thailand na te bootsen. Dit werd opgefleurd met dans, muziek op het plein en allerlei demonstraties van oude ambachten.

De eigenlijke voorstelling was pas echt indrukwekkend. Artistiek misschien niet het hoogst staande wat er op de wereld is, maar ongelooflijk indrukwekkende decors, kostuums en een hele entourage van gigantische omvang. Het podium veranderd van het ene moment op het andere in een stromende rivier, geiten, kippen enz. rennen over het podium. Meer dan 150 toneelspelers / dansers beelden diverse periodes uit de geschiedenis van Thailand uit. Plotseling vliegen er 20 elfen door de lucht, waar bij je je afvraagt hoe ze het doen. Je ziet namelijk geen kabels die er toch moeten zijn.
Behalve op het podium komen er ook allerlei figuren en acts van achteren de zaal in. Als je dan omkijkt heb je plotseling op een halve meter afstand een olifant achter je staan of er explodeert iets met een enorme knal. Helaas mochten we in de zaal geen foto's of video opnamen maken. Voor een idee kun je even op de website van het Siam Niramit theater kijken. Zie http://www.siamniramit.com

De kinderen en wij vonden het allemaal een enorm spektakel en waren zeer onder de indruk. Aansluitend werden we met onze limousine minivan weer netjes teruggebracht. Alles was onvoorstelbaar efficiënt georganiseerd tot in de laatste details. Een onvergetelijke avond dus.

• 23 Juli 2008 - 08:23

Gerben En Ilona:

Hoi allemaal,

Wat spectaculair allemaal! En wat een indrukken, fantastisch. Wij hebben een koele maand en "modderen" lekker door. Onze honden halen heel wat voor ons uit het bos, aan modder bedoel ik!

Houdoe!