Terug in Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu Terug in Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu

Terug in Chiang Mai

Door: Gerard

Blijf op de hoogte en volg Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland

05 Juli 2008 | Thailand, Chiang Mai

We zijn terug uit het Akha Hill House in de omgeving van Chiang Rai. Ik kom zojuist terug van de wasserette (laundry) om kleding te laten wassen. Ik zag om de hoek een internet café, dus even snel de e-mails checken. Leuk om alle reacties te lezen. Wij hebben een geweldige tijd gehad in het noorden. Alle geijkte toeristische hoogtepunten hebben we gehad. Behalve de tijgers, zijn we op de terugweg nog bij een slangenboerderij geweest en bij een olifanten kamp. De slangenboerderij had niets om het lijf. Het bezoek aan de olifanten was leuk. Er waren allerlei demonstratie, van olifantenvoetbal tot oliverfschilderen. En de olifanten waren daar echt goed in. Daarnaast kon je ter plekke trossen bananen enz. kopen om de olifanten te voeren.

Nu zijn we net ingekwartierd in het Chiang Mai Gate Hotel om maandag aan de 5 daagse Jungletrek bij Pai te beginnen. Na wat we nu gezien en meegemaakt hebben kan het wel eens primitiever zijn dan wij aanvankelijk dachten. Uit voorzorg zullen wij iets regelen voor Cyra. Haar voeten zijn te slecht om de jungle in te gaan. Waarschijnlijk blijft ze in vertrouwde handen bij Rob (Viengtravel) achter in Chiang Mai om later na te komen.
Maar morgen hebben we natuurlijk eerst nog de zondagmarkt. Echt een enorme en mooie markt.

• 05 Juli 2008 - 12:33

Maria En Harald:

ik ben blij dat jullie zuinig op mijn nichie
    hebben jullie wel tijd alles te verwerken van wat je ziet?
    de foto's zijn prachtig
    maria

• 06 Juli 2008 - 11:09

Leydy:

Leuk hoor jullie verhaal over verblijf bij de Akha's. Ja, luxe is toch niet waar verblijf in een Akha dorp garant voor staat. Dat kun je je eigenlijk vooraf niet voorstellen, hoe dit in de realiteit zal zijn. Maar heel leuk dat jullie nu je eerste kennismaking met verblijf in een bergstamdorp hebben gehad.
    Morgen gaan jullie starten met de trekking en nu waarschijnlijk een veel duidelijker beeld wat een avontuur in de tropen voorstelt. Dat wil vaak zeggen dat het soms in het moment afzien is, maar bovenal ook heel erg bijzondere ervaring die je je levenlang meedraagt. Maar achteraf is het eigenlijk altijd leuk.
    Ik wens jullie een fantastische trekking toe. En hopelijk niet te veel regen en modder, want dat maakt alles zwaarden. Van zichzelf is het al pittig genoeg, lijkt me.

Doe ook de groetjes van TAO aan ViengTravel. In de toekomst zal ik vast en zeker nog wel contact met ze hebben.

Warme groetjes uit Amsterdam.

• 06 Juli 2008 - 13:04

Leni & Gerrit:

Klinkt lekker avontuurlijk allemaal. We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen in en met de jungle.
    Hebben jullie veel last van insekten? Hopelijk gaat het weer wat beter met Cyra's voeten zodat ze niet veel hoeft te missen.

• 06 Juli 2008 - 17:40

Map Dijkstra:

Super mooie jullie verhalen en belevenissen,
    morgen de jungle in, lijkt me een onvergetelijke ervaring. Jullie hebben nu zeker het gevoel al dat jullie al heel lang weg zijn uit Nederland.
    Veel succes en op naar het volgende avontuur.
    Groetjes, Map.

• 06 Juli 2008 - 17:59

Heleen:

dag allemaal,
    leuke verhalen! Gaat alles naar wens, hopelijk geen kwaaltjes in de hitte. Hopen dat Cyra niet te veel hoeft te missen van de tochten!

Veel plezier de komende weken, wij gaan volgende week voor 3 weken naar La France!

liefs, Heleen

• 06 Juli 2008 - 19:51

Harry & Wil Bulthuis:

Ja dat het daar terug naa af is een geweldige ervaring.Wij bezochte een wat geciviliceerde omgeving maar de impact van jullie ervaring is denk ik heel groot. Blijf goed letten op ongemakken en vreemde vermoeidheid verschijnselen. onze schoonzoon "IN OPLEIDING" liep daar toch zijn trombose op.
    Goed dat Cyra in het "basiskamp"blijft. We horen en zien graag de volgende aflevering.

• 07 Juli 2008 - 17:32

Hans Schikan:

Hoi Fam Lubbers
    Even een berichtje vanuit deze delta. Hardstikke leuk zo'n reisverslag met foto's. Zo te zien en te lezen voldoet het wel aan jullie verwachtingen. Het is natuurlijk ook mooi om wat je hier met het uitzoeken en regelen al beleefd hebt,nu in werkelijkheid te zien.
    Hier in Zuidwolde is ook alles prima. We hebben een warme week gehad.Het weer is nu omgeslagen en weer echt hollands. Wisselvalig dus.Vandaag Dikke buien.Ook wel nodig,want het is aardig droog. Je volkstuin ziet er netjes uit. Zaterdag ben ik geweest om te schoffelen. De bloemkolen begonnen haast te bloeien.De courgette's zijn ook al klaar. Reuzen exemplaren.Ik heb een paar meegenomen. Er was ook een komkommer klaar. Die hebben we zaterdag lekker opgegeten.Morgen ga ik beginnen met de rijwielvierdaagse,samen met een kameraad. Dat doen we al een aantal jaren. Erg gezellig met heerlijke terrasje's. Met Bets gaat het steeds beter. Ze hersteld goed van de operatie. Geniet verder lekker van jullie spannende reis en ik kijk al uit naar jullie volgende verslag.
    M vr gr Hans Schikan.

• 12 Juli 2008 - 01:38

Leydy:

Hallo Team Lubbers,
    Het is vandaag zaterdag en jullie zijn als ik het goed heb weer allemaal samen. En waarschijnlijk in Mae Hong Son. Hebben jullie de lichamelijke conditietest doorstaan. En jullie magen nog niet helemaal van streek? En konden jullie het emotioneel allemaal een beetje aan? Ja, jullie zien dat ik met jullie meeleef. Maar ik denk dat jullie aan mij niet echt een boodschap hebben en het te druk hebben wat er in jullie wereld allemaal aan het gebeuren is. Maar gisteren hadden wij in Leiden onze jaarlijkse familiedag en daar was Oma Lubbers van de Kerkenweg ook bij. Ze zij dat ze het heel erg leuk had gevonden toen jullie vorige week gebeld hadden. Ja, iemand als haar is zoiets toch heel onvoorstelbaar hoe het daar in het Verre Noorden is, laat staan dat je ook nog eens uit eigen beweging voor zo'n avontuur kiest. Ik ben benieuwd of jullie onderweg nog een stuk met de Olifant hebben gedaan. Ja, ik zou (jullie) Oma Lubbers weleens op zo'n beesie rond willen zien stappen. Nou ja, zich laten stappen. Ik weet toen ik met die andere Oma Lubbers was dat voor haar heel erg indrukwekkend. Ja, ik weet niet goed hoe ik het moet noemen. Maar eigenlijk is het jullie (over-) grootmoeder). Het was in 1987, dus twintig jaar geleden toen we te samen door de rimboe gingen. Natuurlijk nu jullie daar zitten moet ik er weer aan terug denken.
    Volgens mij is de wereld voor haar in Weiteveen nooit meer hetzelfde geworden. Tenslotte had ze nog weinig van die wereld gezien. Maar goed, ik praat weer te veel en jullie hebben voorlopig helemaal geen tijd om te veel achter de computer te zitten (waarschijnlijk).
    Als jullie terug zijn in Chiangmai dan zie ik waarschijnlijk wel weer wat op deze weblog verschijnen. En hopelijk ook echt wat rust gaan nemen en zorg dat de tropenkolder niet naar het hoofd stijgt.
    Groetjes van een van de achterblijvers die met jullie meeleeft. Ik ben erg benieuwd naar de foto's van de afgelopen week.
    Leydy