Three Hilltribes Village - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu Three Hilltribes Village - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu

Three Hilltribes Village

Door: Marleen en Gerard

Blijf op de hoogte en volg Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland

04 Juli 2008 | Thailand, Chiang Rai

Vandaag hebben we “Three Hilltribe Village” (drie bergstammen dorp) bezocht. In dit kleine dorp wonen drie verschillende bergstammen, Akha, Lahu en Mong vredig samen. Weliswaar hangt er ergens een toeristisch sausje over, maar het is desalniettemin leuk om de verschillende klederdrachten naast elkaar te zien en het is best wel redelijk origineel gebleven. Sacha en Roland hebben kunnen voelen hoe zwaar de metalen ringen zijn die de Longneck vrouwen (Padong stam) om hun nek dragen. Sacha heeft zelfs een aantal ringen om haar nek gehad.

Vervolgens zijn we naar Thaton gereden om van daar uit met een prauw de Kok Rivier af te zakken richting Chiang Rai. Aan het eind konden we even een duik nemen in een zwembad dat gevoed wordt door een warmwaterbron. Ter plekke kon je een handdoek en een zeer modieuze zwembroek huren. Daar werden we door ons Guesthouse ‘Akha Hill House’ opgepikt.