Thai boxen - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu Thai boxen - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu

Thai boxen

Door: Gerard en Marleen

Blijf op de hoogte en volg Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland

16 Juli 2008 | Thailand, Chiang Mai

Gisteren hebben we een dagje winkelen gehad in een groot winkelcentrum, het Airport Plaza. Dat is wel even wennen, Ze hebben echt alles; brood, kaas, ham enz. Dingen die we in twee weken niet hebben gezien.

In de avond zijn we naar een Thai boxen stadion geweest en hebben daar zes wedstrijden in verschillende gewichtsklassen gezien. Op voorhand waren wij wat sceptisch. Je hoort veel over dat het nep is en een circus voorstelling. Hoe het ook zij het was een ware belevenis. We hebben er van 21.00 tot na middernacht gezeten en ons verbaasd. Het stadion is een mix van barretjes waar van alles gebeurd wat god verboden heeft. Het wemelt er van de travestieten, ongure figuren, hoeren, louche bookmakers waar je op de uitkomst van de wedstrijd kunt wedden en een groot aantal argeloze toeristen zoals wij. Tussen de poolbiljarts, peeskamertjes en gogobars zit dan centraal het "stadion". Daar omheen zitten dan de betalende toeschouwers. Wij waren met zijn vieren en zaten eerste klas op de eerste rij direct aan de ring. Voor Roland hoefden wij geen entree te betalen, in dit milieu wordt hij schijnbaar nog niet voor vol aangezien en de travestieten vonden hem wel een leuk joch. Cyra had geen trek en was niet mee. Daar heeft ze nu echter wel spijt van.

Het is een groot schouwspel waar iedereen door elkaar heen kakelt en opgewonden reageert. Tussendoor was er ter afwisseling een soort van travestieten show. Marleen en Sacha vonden dit geweldig en gaven een behoorlijke fooi. Vervolgens mochten ze met het belangrijkste "meisje" op de foto.

Wij hebben voor de aardigheid ook twee keer ingezet op de uitkomst van de wedstrijd. Het hele spektakel lijkt zeer serieus en er worden ook echt rake klappen en trappen uitgedeeld. Wij hadden dus helemaal niet het idee dat iets in scene was gezet. Maar uiteindelijk waren wij wel tot twee keer toe onze inzet van 100 Baht (2 euro) kwijt. Of het was doorgestoken kaart of de bookmaker heeft gewoon meer verstand van Thai boxen. Wat het ook was, het was een zeer vermakelijke avond. Moet je zeker een keer meegemaakt hebben. Roland had het na twee uur wel gezien en is gaan poolbiljarten met een van de meisjes van een gogobar.

Vandaag gaan we nog naar de dierentuin en ons klaarmaken voor het vertrek met de nachttrein naar Bangkok.

• 16 Juli 2008 - 07:05

Gijs:

Ik ben er ok geweest:) het was in het Thaphae boxing stadium? Begonnen ze met jullie ook met 2 kleine kinderen van rond de 10jaar oud?

groetjes:)

• 16 Juli 2008 - 09:47

Leni & Gerrit:

Weer iets totaal anders dan zo'n jungletocht. Zo maar weer in de 'beschaafde' wereld terecht gekomen. We zijn erg benieuwd naar de foto van de drie dames.
    Goeie reis verder!!! En stuur ons ook een beetje zon want die missen we hier zo nu en dan. De regen mag wel in Thailand blijven.

• 19 Juli 2008 - 20:44

Daniek:

Leuk zo, om jullie te volgen op internet!

• 20 Juli 2008 - 10:25

Leydy:

Het is zondagochtend en ik ben net met Merel en Boudewijn terug van de minicruise naar New Castle. Ik zal daar niets over vertellen want dit is natuurlijk wel leuk maar niet in vergelijking met Thai Boxing. Ik geloof dat ik de eerstvolgende keer ook weer een keer naar Thai Boxing ga. Ik vind het een gebeuren en inderdaad heel anders dan bij ons een echt spektakel. Maar de afgelopen 25 jaar zal er wel wat veranderd zijn. En ik moet natuurlijk wel up-to-date blijven. Maar goed, wat ik tot op heden van jullie lees geeft de indruk dat jullie wel álles uit zo'n vakantie halen wat erin zit. Dat wordt straks op jullie tropische eilandje uitrusten. Want dat duiken is echt ook om serieus mee om te gaan Gerard, doe het dus gewoon zonder je kinderen. Als je het persé wilt, schrijf je dan alleen in. Voor duiken in zee is het echt belangrijk dat je goed voorbereid bent. Anders krijg je weinig duikplezier (en weinig balans) maar je bent wel een bak geld kwijt. Er zijn andere leuke uitjes op Koh Samui voor de rest van je gezin.

En verder heb ik nog een aardig winkelcentrum voor jullie om te bezoeken. Het winkelcentrum Maa-Boong-Klong vlakbij Siam Square waar de skytrain stopt (of hoe die ook moge heten.) Je kunt er ( ik geloof op de bovenste etage) lekker eten. Allemaal stalletjes waar de een noodles verkooopt, de ander schaafijs, of andere thaise hapjes. Dus je haalt steeds iets voor jezelf bij het stalletje waar jij jouw favouriete eten vindt. Het winkelcentrum is voornamelijk voor Thaise mensen, bij sommige winkeltjes met al die marcopolo shirtjes, moet je wel afdingen. De grotere winkels echter niet.

Succes en nog veel plezier. Jullie zijn er over de helft van jullie verblijf. Misschien heb je al het gevoel dat je bijna een half jaar op reis bent. Of niet soms?

Leydy

• 20 Juli 2008 - 10:48

Hans Schikan:

Hoi familie Lubbers
    Jullie beleven nogal wat met zijn allen. Spannende tochten en de bezorgdheid naar elkaar. Mooi dat het allemaal goed gaat. De helft van jullie vakantie zit er weer op geloof ik. Het wil bij ons maar geen zomer worden. Het blijft kwakkelen en de laatste dagen veel regen. Gisteren hebben we jullie aardappels gegeten. Waren erg lekker. Ik heb de vroege allemaal gerooid. Dat was echt nodig. Het waren net suikerbieten. Ongeloofelijk. Ik heb ze nog nooit zo gezien. Er was veel belangstelling voor. De tuin ziet er weelderig uit. Ik heb er wel werk mee om het een beetje schoon te houden, maar doe het met plezier. Ik zal je even een aantal foto's mailen, zodat jullie van je tuin, in Thailand kunnen genieten. Wij gaan dinsdag een paar dagen naar limburg. het zal deze komende week zomer worden. Hier alles oké en jullie een fijne en spannende vakantie verder.
    M vr gr Hans schikan.