Met de nachttrein
Door: Gerard
Blijf op de hoogte en volg Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland
18 Juli 2008 | Thailand, Kanchanaburi
Zie: http://www.elephantnaturepark.org
De slaaptreinen zijn zeer comfortabel. Ze hebben airco en je licht in zeer comfortabele bedden. Boven je hoofd is een klapbed en de banken worden ook omgetoverd tot ruime eenpersoonsbedden. Je hebt gordijnen voor de privacy en een leeslampje voor het geval je nog behoefte mocht hebben om iets te lezen of te schrijven. Tijdens onze vakantie hebben we wel minder gehad. Na het avond eten hebben we nog even doorgezakt met de andere Nederlanders. Om 06.00 uur de volgende ochtend werden we gewekt voor ons ontbijt en om de uitgeklapte bedden weer op te ruimen.
Wat gebruikelijk schijnt te zijn is dat de treinen niet zo op de klok rijden. Dat we een met een uurtje vertraging om 08.00 in Bangkok aankwamen kijkt echt niemand van op. Omdat wij met vakantie zijn is dat ook geen probleem. Alleen, wij zouden direct op het station opgehaald worden door een minivan om direct een 3 daagse tour te starten in de omgeving van de River Kwai bij het stadje Kanchanaburi. Wij zouden deze tour met een gids en vier andere mensen doen. Bij aankomst stond de chauffeur netjes te wachten. De groep met de gids was echter al vertrokken. Later konden we ons gewoon weer aansluiten bij de groep.
Over de tour rondom de River Kwai in een ander berichtje meer.