Slapen in boomhutten in jungle
Door: Gerard
Blijf op de hoogte en volg Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland
27 Juli 2008 | Thailand, Bangkok
Khao Sok is een tropisch regenwoud. In deze tijd van het jaar moet je dat heel letterlijk nemen. In totaal hebben wij er twee nachten doorgebracht en het heeft bijna voortdurend geregend. Omdat Marleen en Cyra er niet bij waren hebben we het rustig aangedaan. Het is een prachtige locatie en naar wij van Pernelle en Landry begrepen is het oerwoud zelf ook adembenemend. Zij zijn namelijk met de gids voor een trekking het oerwoud ingegaan maar moesten als gevolg van de regen de route behoorlijk in korten. Naar het schijnt zijn er in het oerwoud nog steeds beren, wilde tijgers, apen enz. Dat laatste klopt inderdaad. Op de middag zaten wij lekker in het open restaurant wat te eten, toen wij aan de overkant van de rivier plotseling een hele apenkolonie van ongeveer 8 of 10 longtailapen voorbij zagen trekken.
's Middags zijn Roland en ik samen met twee plaatselijke jongens nog gaan tuben. Dit houdt in dat iedereen op een opgepompte autoband de rivier afgaat. Dit "tubing" is redelijk spectaculair. Het is ook niet voor niets dat er twee begeleiders mee gaan. Als gevolg van de vele regenval stroomt de rivier razend snel en moet je voorzichtig zijn dat je niet tegen boomstronken of rotsen slaat. De jongens die ons begeleidden wisten dat heel goed te voorkomen. Het geheel duurde in totaal niet langer dan een uur waarop wij met een auto vervolgens werden teruggebracht naar ons verblijf. Echt een hele leuke, spannende en relaxte ervaring, waarbij je het oerwoud eens van een heel andere kant ziet. Roland vond het helemaal geweldig.
29 Juli 2008 - 11:53
Leydy:
Jammer, dat ik nu geen mogelijkheid meer heb om jullie verder te volgen. Ik vertrek zometeen richting Schiphol voor mijn relax vakantie naar Turkije. Ook heel mooi.
Verder een goede reis en goede terugkeer. Inclusief Cyra.
Leydy -
29 Juli 2008 - 12:28
Gerben En Ilona:
Hello luitjes,
Het blijft geweldig om jullie te volgen. Wat een prachtige plaatjes. Fijn dat Cyra weer in orde is. Vele groeten.