Gestart met duikcursus - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu Gestart met duikcursus - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland Lubbers - WaarBenJij.nu

Gestart met duikcursus

Door: Gerard

Blijf op de hoogte en volg Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland

30 Juli 2008 | Thailand, Bangkok

Gisteren zijn we gestart met de duikcursus. Omdat Cyra nog niet sterk genoeg is kan zij helaas niet mee doen. De totale cursus bestaat uit 4 dagen. Gisteren zijn we begonnen met een dag in de lesbanken zitten, video kijken en theoretische instructies. Vandaag was het al een stuk leuker. We hebben zo'n drie en half uur in een zwembad met volle bepakking allerlei oefeningen gedaan. Het is verbazingwekkend hoe snel Roland dit alles op pikt.

Morgen beginnen we aan het echte werk. We gaan al heel vroeg met de boot naar het duikparadijs bij uitstek, het eiland Koh Tao. Koh Tao is het schildpadden eiland en drie dagen geleden is er een (onschuldig soort) walvis haai (Whale shark) gesignaleerd van zo'n 4 meter. Daar zullen we onze laatste praktische lessen krijgen in open zee. Daarna maken we twee duiken.

De totale cursus duurt 4 dagen. Dat betekend dat we vrijdag nog een trip met de boot naar Koh Tao maken. Aansluitend moeten we een theoretisch examen doen. Wat wij tot nu toe gezien hebben is dat echt geen makkie.

Als we slagen hebben wij het PADI Open Water Brevet en kunnen we in de toekomst zelfstandig duiken met een buddy. Cyra gaat overigens ook mee op de boot. Zij kan wel snorkelen en zwemmen. We verheugen ons er zeer op.

• 31 Juli 2008 - 20:00

Herman En Alie:

veel plezier met het duiken, en maar hopen dat die haai ergens anders zwemt