Cyra in ziekenhuis
Door: Gerard
Blijf op de hoogte en volg Gerard / Marleen / Sacha / Cyra / Roland
27 Juli 2008 | Thailand, Surat Thani
Na de nachttrein van Bangkok naar Surat Thani zijn wij direct met de lokale bus doorgegaan naar Phang Nga. Daar aangekomen bleek dat Cyra zich steeds minder voelde. Ze had al een hele tijd vage klachten. Pijn in de rug, buik, schouders en hoofdpijn. Kort voor de start van de kanalentour haakte ze al eens af. Andere onderdelen moest ze ook al missen omdat ze niet 100% was. Omdat we 4 uur in Phang Nga moesten wachten voor ons vertrek naar Koh Panyee, besloten wij toch maar even met haar langs de dokter te gaan.
Marleen ging met haar naar het lokale ziekenhuis. Daar was de voorlopige diagnose dat ze een blinde darm ontsteking zou hebben. De dokters vonden het beter dat ze overgebracht werd naar het internationaal Hospitaal in Phuket City. Vervolgens zijn Marleen en Cyra met de ambulance naar Phuket gebracht. Sacha Cyra en ik zijn om 14.00 uur begonnen aan onze tour met de longtailboot door de baai van Phang Nga. Daarover later meer.
Bij aankomst in Phuket is Cyra wederom uitgebreid onderzocht met CT scans enz. Al snel bleek dat het geen blinde darm ontsteking kon zijn. Waarschijnlijk moet het een darmontsteking zijn, hoewel een virus ook niet wordt uitgesloten.
Inmiddels heeft ze drie nachten in het Hospitaal doorgebracht en kreeg ik vanmorgen een telefoontje van Marleen dat ze vanmiddag ontslagen wordt uit het ziekenhuis. Ze krijgt voor de komende tijd nog wel de nodige medicatie en een dieet mee. Naar het schijnt gaat het echter stukken beter met Cyra.
We hebben geregeld dat zij vanavond rechtstreeks naar Koh Samui vliegen. Inmiddels zijn wij Sacha, Roland en ik ook onderweg naar Koh Samui. Na Ko Panyee hebben wij gewoon onze route aangehouden en twee nachten in het Kao Sok Nature park geslapen.
Wij zullen vanmiddag rond een uur of 17.00 uur aankomen bij onze bungalow. En als de vlucht van Marleen gaat zoals gepland dan zullen zij daar om 19.15 uur landen.
Als alles goed gaat zullen wij elkaar vanavond dus weer zien en gaan genieten van het strand en de palmen.
27 Juli 2008 - 08:17
Roely:
Hallo allemaal,
Allereerst wil ik Cyra van harte beterschap wensen , dat is toch heel sneu als je ziek wordt tijdens je vakantie gelukkig hebben ze daar goeie ziekenhuizen en ben je snel weer beter dikke kus.
Jullie foto's is een genot om naar te kijken ,heel aandoenlijk hoe die kinderen achter een hek je de hand toereiken en wat is het een prachtig land .
Geniet nog maar fijn van alle mooie dingen die nog op jullie pad komen.
Wij hebben nu ook vakantie en gaan een weekje naar Turkije.
liefs Roely xxx -
27 Juli 2008 - 10:38
Hans:
Hallo jullie
Je weet wel dat ik zo op mailen ben maar toch doe ik het maar eens een keer.
Je verslagen zien er wel gelikt uit erg mooi ik denk dat wel wat tijd kost om dit te maken,iedereen bekijk ze wel.
De foto's zijn allemaal wel ook erg leuk.
Zo oude rot dan ik weet weet precies hoe het er werkelijkheid uitziet als er ook nog een film bij maakt kun je het later thuis ook nog beter over brengen.
Dat Cyra ziek is geworden is wel erg jammer 3 dagen in het ziekenhuis is niet voor de lol maar kijk maar uit dat er geen adertje onder het gras zit.
weet je in zo rivier te gaan zwemmen is niet zonder gevaar, meestal als de inentingen gaat halen vragen zij of je gaat zwemmen in rivieren dan krijg daar extra inenting voor.
Ik heb je verteld dat je er niet zonder ziektes afkom meestal valt het wel mee maar blijf maar uitkijken je moet nog 2 en half week.
Als het weer zo mooi blijft zal de vakantie wel heel geslaagd zijn.
Doe Cyre de groeten van mij en beterschap, dat zij wel precies verteld hoe zij zich voeld en er niet mee wacht.
Groetjes aan iedereen
Hans
27 Juli 2008 - 13:56
Leydy:
Hé Hans, ik neem aan dat daar Hans Lübbers eerder vandaag een reactie aan het schrijven geweest is.
Oude rot in het tropenvak. Waar op deze aardbol zit jij op dit moment?
Groetjes
Leydy -
27 Juli 2008 - 14:15
Harry B:
Ja een klein beetje buiten de geplaveide paden en eten wat het land je verschaft, maakt wel eens wat slachtoffers.We hopen dat jullie meer vakantieleed bespaard blijft.We dronken steeds een flesje cola na de maaltijd, maar dat heb ik al eens gezegd geloof ik. En in herhaling vallen is niet echt wat jullie nodig hebben.
Duiken? is dat nu het evenement dat te wachten staat.Veel plezier -
28 Juli 2008 - 11:37
Gerrit En Leni:
Wat een tegenvaller voor Cyra (en jullie allemaal). In een buitenlands ziekenhuis liggen lijkt ons heel vervelend. Maar waarschijnlijk mocht Marleen wel in de buurt blijven!? Hoort een massage tot de standaard-therapie in een Thais ziekenhuis? Heb je goed opgelet Cyra zodat je voor Gerrit wat adviezen mee kunt nemen voor een volgende massage?
Gelukkig zijn jullie nu weer allemaal bij elkaar. Nog lekker genieten van een weekje strand en alle belevenissen van de afgelopen weken even rustig verwerken. Of staan er nog grote expedities op het programma?
Groetjes uit een tropisch Meppel. Het is de laatste dagen benauwd warm, ca. 30 graden. -
28 Juli 2008 - 18:01
Herman En Alie:
Hallo allemaal, pas vandaag gehoord van jullie internetverslag van lenie, dus vandaar dat we niet eerder reageerden. Maar jullie hebben het wel,naar je zin zo te lezen. Hopen dat Cyra gauw weer opknapt! Wij hebben hier ook tropische temperaturen, al 2 weken , wij waren vorige week opvakantie in het weserbergland met 30 graden en meer! Stefan zit nog steeds op de boot van greenpeace, al 9 weken, hij komt waarschijnlijk vrijdag thuis met de helicopter vanf Corsica. Nog veel plezier Herman en Alie -
28 Juli 2008 - 20:06
Leydy:
Ik ben blij dat jullie allemaal weer te samen zijn. Ja, dan gezamenlijk een hele dag uitrusten?
En Cyra, gaat het een beetje? Was de behandeling in het Thaise ziekenhuis naar je zin? Ja, eigenlijk wil je daar natuurlijk helemaal niet in terecht komen. En ik hoop dat je verder heelhuids thuis komt. Neem vooral veel rust, drink een hoop water (dat is goed spoelen geblazen) en ik weet niet welk dieet je in Phuket gekregen hebt maar ik hoop dat het je naar de zin is. Anders is het natuurlijk toch wel lastig om je eraan te houden. Maar meid, houd vol en zorg dat het niet erger wordt.
De tropenkolder heeft veel kracht (neem de adviezen van de artsen serieus) en ik hoop dat jullie deze laatste week in comfortabel Koh Samui samen kunnen genieten. Het echte reizen is nu afgelopen. Nog even terug naar Bangkok en dan snel weer richting Nederland.
Ik ben benieuwd naar al jullie verhalen en foto's
Leydy
06 Augustus 2008 - 15:55